21 Kasım 2009 Cumartesi

BARIŞ’IN BAŞKENTİ BODRUM…
Sayın Bodrumlular,
Bodrum’un yaşanabilirliği Bodrumluların, Türkiye’nin yaşanabilirliği Türklerin, Dünya’nın yaşanabilirliği Dünyalıların ‘diğerkâmca’ (1) yaşamaları ile mümkündür. “Yurtta Barış Dünyada Barış” Atatürk’ün yüce dileğidir.
Bu dileğin yaşama geçebilmesi için, Bodrumluların, Türklerin ve Dünyalıların ‘diğerkâmca’ yaşamaları gerekmektedir.
Bodrum, “Dünyada Barış”ın Başkenti olabilir.
Şöyle ki: 1996 yılında, Bodrum’da, “Yaşanabilir bir Bodrum” sloganıyla Bodrum’da başlatılan, ancak sürdürülemeyen;
(a) 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in; “İstanbul’da gerçekleştirilen HABİTAT II Konferansının katılımcıları tarafından benimsenen anlayışa göre, yerleşim alanlarının güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesinde resmi organizasyonlarla sivil toplum kuruluşlarının dayanışma, işbirliği ve ortaklılar temelinde çalışmaları esastır. Bu bakımdan öncü ve örnek bir etkinlik olarak değerlendiriyorum” diyerek övdüğü, ÖNEMİNE dikkat çektiği,
(b) Belediye Başkanı olan Tuğrul Acar’ın,; “Bodrum’da yaşayanların kentle ilgili kararlara katılmalarına ve sorunlara birlikte çözüm aramalarına büyük bir heyecanla yaklaşıyoruz. Kentin sorunlarına çözüm bulmak için başlatılmış bu çalışmaya gönülden destek vermeye hazırız.” diyerek EV SAHİPLİĞİNİ üstlendiği, Yerel HABİTAT Konferansını, bu defa, ilkinden alınan dersleri de dikkate alarak, yeniden başlatmamız, böylece, Bodrum’un “Dünya Barışı”nın Başkenti olması için de el ve gönül birliği içinde çalışmamız, bu bağlamda sorumluluk üstlenmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Bu sorumluluğu Belediye Başkanı sayın Mehmet Kocadon’a hatırlatmanızı öneriyorum. Saygılarımla.
Adları aşağıda görülen Turgutreis Bilinç Üniversitesi Kurucuları adına, Bodrum HABİTAT Emekliler, Trafik ve Yurttaşlar Kozaları Kolaylaştırıcısı

Galip BARAN
(1) Diğerkamlık (özgecilik, elcilik, elseverlik ): // * Başkalarının iyiliği için elinden geleni esirgememe durumu. // * fels. Başkalarının iyiliğine çalışmayı yaşam ve ahlak ilkesi yapan görüş. // * ruhb. Bencillik ve ben tutkusu yerine sevginin başkalarına yönelmesi durumu // Diğerkam (özgeci, elci, elsever ) : Kendi yararından çok başkalarını düşünen, başkalarına yararlı olmaya çalışan, başkalarının iyiliği için elinden geleni esirgemeyen (kimse)
Turgutreis Bilinç Üniversitesi Kurucuları:
Galip BARAN, 535. 844 84 76
Mustafa Nevruz SINACI, 312. 433 82 06
Celil YAMAK, 533. 497 08 85
Hamdi YILDIRIM, 536. 214 33 43
Zeki KARAOĞLU, 543. 693 33 99
İsmet SEYHAN, 532. 584 03 33
Zafer ÜNVERDİ, 506. 835 07 07
Haluk YILDIZ, 532. 237 00 90
Kadir KARABIYIK, 533. 653 62 81
Mehmet GÜZEL, 532. 282 45 48
Haluk ALACA, 506. 389 82 32
Kenan CİHAN, 546. 279 73 27
Ferruh ONUR, 536. 610 12 69
İmkansız, bu dünyayı değiştirebilecek gücü içlerinde keşfetmek yerine, kendilerine sunulan dünyada yaşamayı daha kolay bulan, küçük insanların ortaya attığı büyük bir kelimedir.
İmkansız (….), bir görüştür. İmkansız (….) meydan okumadır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammed Ali Miami- ABD- Florida- 1964
(Ringe daha ilk adımını attığında, Muhammed Ali’ye, boksör olmak için çok sıska olduğu söylenmişti)
***
DÜNYAYI
KURTARMAK
İSTERSEN
DİĞERKAM
YOKETMEK
İSTERSEN
HODKAM
OLMAN
YETER
BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ
***
Turist Bekleme Dönemine Son
İngiltere'de Düzenlenen Dünyanın En Önemli Turizm Fuarlarından Kabul Edilen "World Travel Market" Bodrum'a Umut Oldu. 30 Turizmci, "Tanıtımlar ve Faaliyetler Daha da Artacak. Artık Turistin Ayağına Gideceğiz" Dedi.
İngiltere’de düzenlenen dünyanın en önemli turizm fuarlarından kabul edilen “World Travel Market” Bodrum’a umut oldu. 30 turizmci, “Tanıtımlar ve faaliyetler daha da artacak. Artık turistin ayağına gideceğiz” dedi.
İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da 9-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan “World Travel Market” Bodrum’a umut oldu. Londra’daki fuara, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ile Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt’un yanı sıra 30 turizmci katıldı. Fuarı bu yıl 155 ülkeden 5137 profesyonel yöneticinin ziyaret ettiği belirtildi. Bodrum’un özel bir standla katıldığı fuarda yapılan çekilişte, 2540 kişi arasından belirlenen 14 İngiliz çift, Bodrum’da 1 hafta bedava tatil kazandı. Talihli çiftlerin Bodrum’daki Kefaluka, La Blanche, Kervansaray, Samara, Magnific, Dedeman, Paloma, The Gren House, Parkım Ayaz, Serhan, Ayaz Aqua, Seray, Palm Garden ve Royal Asarlık Beach otellerinde konaklayacağı bildirildi. Bodrum tarihi anlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BOYTAV tarafından Londra’nın ünlü mekanlarından Sketch’de 9 Kasım gecesi verilen özel davete ise dünyanın en önemli turizm yayınlarının editör ve yazarları katıldı. Dünyanın turizm konusunda önde gelen gazetecilerinin yanısıra İngiltere Turizm piyasasının önemli yöneticileri, davete ev sahipliği yapan Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ve Başkan Kocadon’dan önümüzdeki sezonla ilgili bilgiler aldı, rezervasyonlar için ön çalışma yaptı. Gecede 360 derecelik özel projeksiyon sistemi ile fotoğraf sanatçısı Oğuz Hamza’nın özel fotoğraflarından oluşan ve Bodrum’un tarihi, turistik ve guletlerini anlatan özel slayt gösterisi sunuldu.
10 fuara katılacağız Londra Turizm Fuarı’nın çok verimli geçtiğini belirten Başkan Mehmet Kocadon şunları söyledi: “Amacımız tüm dünyaya Bodrum’u en iyi şekilde tanıtmak. Turist bekleme dönemi bitti. Ürünümüzü tanıtmak için gelecek turistin ayağına biz gitmeyi kararlaştırdık. Düzenlediğimiz özel Bodrum etkinlikleri fuarda en çok ilginin Bodrum standına olmasını sağladı. Bu yönde çalışmalarımıza devam ederek, Bodrum’u hak ettiği yere getireceğiz. 2010 turizm sezonu ile katılacağımız 10 turizm fuarında yapacağımız tanıtımlarla ilçemize gelen turist sayısını 1,5 milyonun üzerine çıkmasını hedefliyoruz.” 16.11.2009 02:32 [1809274]
***
DİĞERKAMLIK (1) ANDI
Ben ……. ……..
Bundan böyle:
(A) Aşırı tüketmeyeceğime,
Vergi kaçırmayacağıma,
Çevreyi kirletmeyeceğime,
Milli servete zarar vermeyeceğime,
Trafik kurallarını çiğnemeyeceğime,
Rüşvet vermeyeceğime/almayacağıma,
İmar yasasına aykırı işler yapmayacağıma,
Sağlığa aykırı alışkanlıklar edinmeyeceğime,
İş ahlakının korunması için çaba göstereceğime,
Her şeyi devletten bekleme alışkanlığını terk edeceğime,
Diğer deyişle, KIRMIZIDA DURACAĞIMA, eşdeyişle “bencillik”le, daha açık deyişle, yolsuzlukla, çok daha açık deyişle, “Burası Türkiye Bağımlılığı” ile savaşacağıma, şöyle ki:
(B) Sayılan alanlarda KIRMIZIDA GEÇMEK isteyenleri, yani “Burası Türkiye Bağımlıları”nı SOSYAL YAPTIRIM olarak bilinen yöntemle uyaracağıma,
(C) Uyardıklarıma, kendilerinin de KIRMIZIDA GEÇMEĞE kalkışan başka “Burası Türkiye Bağımlıları”nı aynı yöntemle uyarmalarını önereceğime,
SÖZ VERİYORUM.
KIRMIZIDA DURMAK: Bireyi erdeme (2) yönlendiren bir ilkedir (3). SOSYAL YAPTIRIM: Kırmızıda geçmeğe kalkışanları utanmaktan başka bir tepki gösteremeyecek şekilde uyarmaktır. Çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, iş ahlakı, milli servet, imar ve her şeyi devletten bekleme gibi alanlarda başlatılan, yıllardır devam eden, “okul dışı eğitim çalışmaları”nda geliştirilen bu And yaşama geçtiğinde; bu kadar çok polise, savcıya, hakime gerek kalmayacak, adalet sorun olmaktan çıkacak, “Yurtta Barış” sağlanacak, “muasır medeniyet” aşılacaktır.
(1) Diğerkamlık (özgecilik, elcilik, elseverlik ): * Başkalarının iyiliği için elinden geleni esirgememe durumu.
* fels. Başkalarının iyiliğine çalışmayı yaşam ve ahlak ilkesi yapan görüş. * ruhb. Bencillik ve ben tutkusu yerine sevginin başkalarına yönelmesi durumu. Diğerkam (özgeci, elci, elsever ) : Kendi yararından çok başkalarını düşünen, başkalarına yararlı olmaya çalışan, başkalarının iyiliği için elinden geleni esirgemeyen (kimse)
(2) Erdem: * Ahlakın övdüğü ve ahlaklı olmanın gerektirdiği doğruluk, yardımseverlik, yiğitlik, bilgelik, alçakgönüllülük, iyi yüreklilik, ölçülülük gibi niteliklerin ortak adı.
* İnsanın ahlaksal olarak iyiye yönelmesi, ruhsal yetkinlik.
(3 ) İlke : * Her türlü tartışmanın dışında, üstünde sayılan, anadüşünce ve inanış, baş kural.
* Temel bilgi, temel kural. * Uyulması gerekli davranış kuralı.
* fels. Kendisinden başka bir şeyin çıktığı temel, köken; ilk neden.
***

HADİ
BAŞTAN
ALALIM
BU DEFA İŞİ
SIKI TUTALIM
BODRUMU
YAŞANABİLİR
KILALIM
BİLİNÇ
ÜNİVERSİTESİ

Hiç yorum yok: