4 Mayıs 2010 Salı

duyuru ve çağrı :: KONFERANS'a davet

KONFERANS'A DAVET
08 Mayıs 2010 - Cumartesi
Saat: 17.30
Bodrum Belediye Meclis Salonu
Sevgili ve Değerli Halkımız'a
Önemle Duyurulur..
***
GELECEĞİN TÜRKİYE'Sİ !...
Çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, iş ahlakı, milli servet, imar ve her şeyi devletten bekleme gibi alanlarda başlattığımız, insanı davranışlarını ve nedenlerini araştırdığımız, “okul dışı eğitim” olarak tanımladığımız çalışmalar yaklaşık 20 yıldır devam etmektedir. Genelde tek başıma yaptığım bu çalışmalarda (örneğin kırmızı ışıkta geçerken) uyardığım insanların kendilerini “Burası Türkiye” diyerek savunduklarını gördüm.
Çok hafife alınması nedeniyle, bedeli çok ağır ödenen müzmin bir sorunla, gerçekte; “Burası Türkiye Bağımlılığı” ile savaştığımı yıllar sonra farkettim!... Bir taraftan, sözü edilen çalışmaları yaparak kendimi “Burası Türkiye Bağımlılığı”ndan kurtarırken, diğer taraftan, “Yasa Bağımlısı” olduğumu anladım...
Sonuç olarak: Yirmi yılda edindiğim bilgi ve birikime dayanarak, "Burası Türkiye Bağımlılığı”na karşı verdiğim savaşın “Yasa bağımlıları” sayısının arttırılarak kazanılabileceğine tüm varlığımla inanıyorum…
8 Mayıs 2010 Cumartesi günü Bodrum Belediye Meclisi Salonunda “Burası Türkiye Sergisi” eşliğinde verilecek olan “Yasa Bağımlılığı” konferansının, açıklanan nedenlerle; Çevreyi kirletme, aşırı tüketme, trafik kurallarının ihlal etme, vergi kaçırma, rüşvet alma/verme, milli servete zarar verme, iş ahlakına saygı göstermeme, imar yasasına aykırı işler yapma, sağlığa zararlı alışkanlıklar edinme, her şeyi devletten bekleme alışkanlığı gibi sorunların unutulduğu, "GELECEĞİN TÜRKİYE'Sİ" ni inşa çalışmalarında etkili bir işlev göreceğini düşünüyorum.

Galip BARAN; Bilinç Üniversitesi (1) Kurucusu
TEL: (0252) 382 34 77 / (0535) 844 84 76 E-POSTA: galipbaran@ttmail.com
WEB: www.bilinc-universitesi.blogspot.com / www.galipbaran.blogspot.com
(1): Bilinç Üniversitesi’nin işlevi: “Bilgi Çağı” üniversitelerinin, zamanla Bilinçoloji Ana Bilim Dalına dönüşebilecek Bilinç Enstitüsü ya da Bilinç Kürsüsü gibi bölümler kurmalarına yardımcı olmak; böylece, yalnız bilgili değil aynı zamanda bilinçli mühendis, mimar, doktor, sosyolog, psikolog vb meslek mensuplarının yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Hiç yorum yok: