30 Haziran 2011 Perşembe

Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR Hoca'ya cevap........

Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar
Değerli Baran,
İlginize çok teşekkürler. 
Anlattıklarımı herkesin bildiğini söylüyorsunuz.
Eğer uyarı ve önerilerimi  bilip de yapmıyorlarsa, acı sonuçlarına da katlanırlar. 
Bizim görevimiz yeri ve zamanı geldiğinde onları uyarmaktır.
Esasen gereken denetim de yapılmadığı için meydan ne yazık ki cahillere kaldı. 
Bence sizinde projenizde belirttiğiniz gibi yeterince trafik konusunu bilmiyorlar.
O nedenle onları genç yaşta eğitmemiz ve bilgilendirmemiz gerektiği konusunda sizinle hemfikirim. 
Umarım en kısa zamanda okullarımızda da bu eğitimi gerçekleştiririz.
Kolay gelsin. 
Sevgi ve saygılarımla.
30.06.2011, Mehmet Ali KÖRPINAR
"TRAFIK KAZALARI CAN ALMAYA DEVAM EDIYOR!..."
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
***
ÇOK SAYIN KÖRPINAR HOCAM
YİNE BENİM UZMANLIK ALANLARIMDAN BİRİSİNE DEĞİNDİNİZ. TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİYLE İLGİLİ İSTATİSTİKİ BİLGİLER VERDİNİZ. KAZALARIN ÖNLENMESİ İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ UZUN UZUN ANLATTINIZ.
ASLINDA İNSANLAR SİZİN ANLATTIKLARINIZIN NEREDEYSE HEPSİNİ BİLİYORLAR. AMA BİLMEK BAŞKA YAPMAK BAŞKA...
BİLDİĞİNİZ GİBİ, "BİLGİ ÇAĞI"NDAYIZ. VE BİLDİĞİNİZ GİBİ, İNSAN BENCİL (HODKÂM) BİR VARLIKTIR. YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ, RUHBİLİM UZMANI SAYIN ERGÜN ARIKDAL'IN  DA EKLİ YAZIDA İFADE ETTİĞİ ÜZERE, BENCİL (HODKÂM) BİR MİLLETİZ BİZ 
BENCİL (HODKÂM) İNSAN YALNIZ KENDİSİNİ DÜŞÜNÜR. ÇEVRE, TASARRUF, TRAFİK VE VERGİ KONULARINDA  BİLİNÇSİZDİR. ÇEVREYİ KİRLETİR. AŞIRI TÜKETİR, TRAFİK KURALLARINI İHLÂL EDER, VERGİ KAÇIRIR (KUL HAKKI YER)...
ANCAK İNSAN DEĞİŞEBİLİR, "BENCİLLİK"TEN (HODKÂMLIK"TAN) KURTULUP SENCİL (DİĞERKÂM) BİR VARLIĞA DÖNÜŞEBİLİR.  BU DEĞİŞİMİN EN CANLI, BELKİ DE TEK ÖRNEĞİ ÖRNEĞİ BENİM. BİR ZAMANLAR BEN DE BENCİL (HODKÂM) VE BİLİNÇSİZ BİR İNSANDIM. AMA ARTIK DEĞİLİM...
NASIL DEĞİŞTİĞİM M. E. B. TALİM TERBİYE KURULU'NA YAPTIĞIM ÖRNEĞİ EKTE GÖRÜLEN BAŞVURUDA İFADE EDİLMİŞTİR...
YILLARDIR DEVAM EDEN, BENİ BENCİLLİKTEN KURTARAN, BİLİNÇLENDİREN ÇALIŞMALARIMIZ GÖSTERDİ Kİ TOPLUMUN YETİŞKİN KESİMİNİN BENZER BİR DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMESİ İMKÂNSIZ OLMASA BİLE ÇOK ZORDUR.
BU DURUMDA YAPILMASI GEREKEN TEK ŞEY,  İLK VE ORTA ÖĞRETİM OKULLARI ÖĞRENCİLERİ MÜFREDAT PROGRAMINA "UYGULAMA DERSİ" OLARAK KONULMASI İÇİN HAZIRLAYIP M.E.BAKANLIĞI'NA GÖNDERDİĞİMİZ, ÖRNEĞİ EKTE GÖRÜLEN "TRAFİK TERÖRÜNE SON VERME VE DEMOKRASİYİ TABANA YAYMA PROJESİ"Nİ HAYATA GEÇİRMEKTİR.
GELECEĞİN TÜRKİYESİ'NDE ÇEVRENİN KİRLETİLMEMESİ, AŞIRI TÜKETİMDEN KAÇINILMASI, TRAFİK KURALLARININ İHLÂL EDİLMEMESİ, VERGİNİN KAÇIRILMAMASI YOLSUZLUK YAPILMAMASI İSTENİYORSA. YUKARIDA SÖZÜ EDİLEN PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ŞARTTIR. YOKSA... HAVANDA SU DÖVÜLMEYE DEVAM EDİLİR.
BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ YILLARDIR DEVAM EDEN ÇALIŞMALARDA EDİNDİĞİ BİLGİ VE BİRİKİMİYLE GELECEĞİN TÜRKİYESİ'Nİ İNŞA ÇALIŞMALARINDA YER ALMAĞA VE YARDIMCI OLMAĞA HAZIRDIR...
ANCAK, "BİLGİ ÇAĞI" İNSANINA YARDIMCI OLMAK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN ZORDUR...
DEĞERLİ HOCAM,
BU ENGELİN AŞILABİLMESİ İÇİN SİZİN GİBİ  DEĞERLİ AKADEMİSYENLERİN YAPMALARI GEREKEN ŞEY YUKARIDA SÖZÜ EDİLEN PROJENİN İLK VE ORTA ÖĞRETİM OKULLARI MÜFREDAT PROGRAMINA "UYGULAMA DERSİ" OLARAK KONULMASI  İÇİN  M. E. B. TALİM TERBİYE KURULUNA YAPTIĞIMIZ BAŞVURUYA DESTEK OLMAKTIR.
BİLİNÇ ÜNİVERSİTESİ'NİN ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ "KONGAR BARAN VE BİLİNÇ", "ERDEM ÖĞRETEN DELİ" VE "DİĞERKAMLIK ANDI" BAŞLIKLI YAZILAR EKLİDİR.
SAYGILARIMLA.
Galip BARAN
Bilinç Üniversitesi (1) Kurucusu
*
TEL: (0252) 382 34 77 / (0535) 844 84 76
E-POSTA: galipbaran@ttmail.com
*
(1) :  Bilinç Üniversitesi’nin işlevi: “Bilgi Çağı”  üniversitelerinin, zamanla Bilinçoloji Ana Bilim Dalına dönüşebilecek Bilinç Enstitüsü ya da Bilinç Kürsüsü gibi bölümler kurmalarına yardımcı olmak; böylece, yalnız bilgili değil aynı zamanda bilinçli mimar, mühendis, doktor, sosyolog, psikolog v.b. meslek mensuplarının yetişmesine katkıda bulunmaktır

e.MAİL ..:::... From: Mustafa Nevruz SINACI Sent: Wednesday, June 29, 2011 1:06 PM To: GALİP BARAN // Subject: TRAFIK KAZALARI CAN ALMAYA DEVAM EDIYOR !!!

TRAFİK KAZALARI 
CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!!!
Prof.  Dr.  Mehmet Ali  KÖRPINAR
"İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir."
Değerli arkadaşlar,
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünyada her yıl meydana gelen trafik kazası kaynaklı 50 milyondan fazla yaralanmanın ve 1 milyon 300 bin ölümün, önlenebilir halk sağlığı sorunu olduğunu kabul ederek kazaların sonuçlarını KÜRESEL HALK SAĞLIĞI SORUNU ilan etti (12.05.2011-Cumhuriyet).
Güzel ülkemizde de en fazla can kaybını trafik kazalarında yaşıyoruz. Kayıtlara göre 2010 yılında ülke genelinde toplam 4 bin 41 kişi trafik kazalarında hayatını kaybederken, 211 bin 34 kişi yaralandı. Bu rakamlara göre Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında günde yaklaşık 11 kişi yollarda hayatını kaybederken, yaklaşık 586 kişi de yaralanıyor.
Yapılan araştırmalar kazaların oluşunda sürücü, yaya ve yolcu olarak insan faktörünün % 99,78 gibi çok büyük bir kusur payı ile birinci derecede sorumlu olduğunu göstermektedir. O yüzden araçları ile birlikte bir bütün sayılan sürücülerin yolculuğa çıkmadan önce;
·         Özellikle araçlarının periyodik bakımlarını yaptırmalarını,
·         Araç lastiklerini kontrol etmelerini,
·         Acil sağlık seti, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını,
·         Trafik Kurallarına eksiksiz uymalarını, şerit ihlali ve tehlikeli solama yapmamalarını,
·         Araçtaki herkesin kesinlikle emniyet kemeri takmalarını,
·         Gündüzde farlarını açmalarını,
·         Önlerindeki aracı, fren yapınca durabilecek kadar bir mesafeden takip etmelerini,
·         Alkollü ve uykusuz araç kullanmamalarını,
·         Acele etmeden ve hız limitlerine uyarak, dikkatli araç kullanmalarını önermek isterim.
Değerli arkadaşlar,
Özellikle yaz ayları geldiğinde trafik kazaları ve ölüm sayıları daha da artmaktadır. Çünkü tatil dönemi başlamıştır. Bu dönemde şehirlerarası yolculuk yapacak sürücülerin, karayollarımızdaki KAZA KARA NOKTALARINI, anımsamalarını rica ediyorum.
Lütfen, yukarıda web adresini verdiğim karayolları sitesinden temin edecekleri haritada, kendi güzergahları üzerindeki kara noktaları belirleyip, bu noktalara yaklaşınca daha dikkatli olmalarını ve gereken önlemleri almalarını da anımsatmak isterim.
Sizler ve aileleriniz bu ülke için çok değerlisiniz. Sağlık ve huzur dolu yolculuklar dilerim.
Sevgi ve saygılarımla (29.06.2011).
Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

1 yorum:

DUAATEPE _ POLATLI dedi ki...

hocam ilk e maille gelen bir yazınızı okuyarak ( Yerli malı yurdun malı )hayran kaldım goole da araştırıp bu sayfanıza kadar geldimHOCAM MÜSADELERİNİZLE YAZILARINIZI SANAL ALMEDE VE KENDİ ÖZEL FORUM SAYFAMDA PAYLAŞMAK YAYMAK İSTERİM SAYGIYLA..
RUMUZM ; DUATEPE POLATLI
FORUM SAYFAM; www.idealimforum.com
saygılarımla cevabınızı bekliyorum
e mail adresim; traveller_40@hotmail.com