13 Kasım 2008 Perşembe

DOĞUŞ GRUBU BAŞKANI FERİT ŞAHENK’E TEESSÜFLER VE HALKTAN ÖZÜR İSTEMİ…
Sayın Ferit Şahenk,
Doğuş Grubu Başkanı
Yenilenme (restorasyon) SPONSORLUĞUNU üstlenerek katkıda bulunduğunuz Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Salonuyla ilgili olarak iki gün önce düzenlenen basın toplantısında sizi dinlerken ÖFKELENDİM.

Kendi adıma değil, yaşamlarına karınca kaderince katkıda bulunmağa çalıştığım Turgutreis halkı adına…
Başkanı olduğunuz Doğuş Grubu, Turgutreis Yat Limanını, ÇED Raporunda öngörülen önlemleri hiçe sayarak, denizi kirleterek, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i araya koyarak inşa ettiği için...
Doğuş Grubu’nu bu ZORBALIĞI nedeniyle kınıyorum...
Hukuk dışı dayatma ve ZORBALIK bu kadarla kalmadı…
Turgutreis Yat Limanı giriş kapılarında bekçi kulübelerini güneşten korumak için konmuş olan brandaların çelik halatlarla zemine tesbit edilişinde, yaya kaldırım kesintiye uğratıldı; insan hakları ve trafik güvenliği hiçe sayıldı; kamusal alana tecavüz edildi.

“TRAFİK HAYATTIR” diyen Doğuş, Turgutreis'de bunu da yaptı…
Turgutreis Belediye Başkanı (Yat Limanına "ÖVÜNÇ MADALYAM" diye sahip çıkan A. Server Yazgan) bu sorunun giderilmesi için yaptığımız başvuruları, NE HİKMETSE, dikkate almadı. Sorunun telafisi yönünde yetkisini kullanmadı. En azından görevini yapmadı.
Ankara’da CSO için 10 milyon YTL harcayan Doğuş Grubu Turgutreis’teki bu basit sorunla ilgilenmedi…
Sayın Şahenk!
Parasal yönden dünyanın sayılı BÜYÜKLERİ arasındasınız.
Şu var ki, BÜYÜKLÜK parayla ölçülmüyor. Kamu aleyhine edinim ve tasarruflara da neden olabiliyor...
Bu vesileyle;
1. Turgutreis halkı adına dile getirme gereğini duyduğum TEESSÜFLERİMİN sebebi olduğunuzu bilmenizi,
2. 'İnsan hakları, trafik güvenliği ve kamusal alana tecavüz" fiillerine konu olan bu yanlış tasarrufdan kaynaklanan hatayı tamir ve telafi etmenizi,
3. “TRAFİK HAYATTIR” diyen Doğuş Grubu Başkanı sıfatıyla en kısa sürede özür dilemenizi istiyorum…
Saygılarımla.
Galip BARAN
Rektör/ Bilinç Üniversitesi / Turgutreis-BODRUM

TEL: (0252) 382 34 77 / (0535) 844 84 76
E-posta:
galipbaran@ttmail.com / galipbaran@mynet.com
WEB: www. bilinc-universitesi.blogspot.com /
www.turkcelil.com/ www.galipbaran.blogspot.com ...
*******
REFERANS HABER: CSO BASIN TOPLANTISI (Ankara: 12 Kasım 2008)
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın salonunun yenilenmesiyle Ankara'nın çağdaş ve modern bir sanat mekanına sahip olduğunu belirterek, "Ankara'nın bundan daha iyisine ihtiyacı olduğuna çok inanıyorum.
Ama bu yapı açısından son derece çağdaş, modern, ihtiyaca uygun bir yeni düzenleme yapıldı" dedi. Günay ve Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, bu akşam gala konseri ile gerçekleştirilecek resmi açılış öncesi CSO'daki yenileme çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
CSO fuayesindeki basın toplantısında Bakan Günay, 200 yıla yakın bir geçmişi bulunan orkestranın temellerinin 1826 yılında Sultan II. Mahmut tarafından "Mızıka-ı Hümayun" adı altında atıldığını, 1924'te Atatürk tarafından Ankara'ya taşındığını ve 1932'de "Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası" ismini aldığını söyledi. Günay, geçen zaman içinde salonun ihtiyaçlarının ortaya çıktığını ve geçen yıl Aralık ayında imzalanan protokolle salonun yenilenmesinin Doğuş Holding tarafından üstlenildiğini kaydetti.
Binanın yenilenmesinin yaklaşık 8 ay sürdüğünü belirten Günay, projede bulunmayan bina ve dış mekandaki bazı düzenlemelerin yapılması konusunda da Doğuş Holding'in kendilerinin ricalarını kırmayarak bunları da gerçekleştirdiğini ifade etti. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galiba sıra şimdi Opera Binası'na geliyor. Bundan sonra Opera Binası'nı ele almamız gerekiyor. Bir yandan eski binalarımızı restore etmeye çalışırken, estetik ve teknik açıdan iyileştirmeye çalışırken yenilerini de yapmamız gerekiyor.
Bunun yanındaki, 1994-95 döneminde temeli atılan ve yaklaşık 10 yıldan bu yana içine iş makinesi girmeyen büyük senfoni binasının da bu yıl içinde inşaatı başladı. Onu da önümüzdeki yıllarda hızlandırmaya ve Ankara'nın Cumhuriyet başkentine yakışır yeni, büyük, görkemli, güzel bir yeni salona kavuşmasını sağlamaya çalışmak gibi bir niyet ve kararımız var."
Doğuş Grubu Başkanı Şahenk de CSO'nun Türkiye'nin her köşesinde konserler vererek çok sesli müziği tanıtıp sevdirmeyi amaçladığını söyledi. Şahenk, projenin maliyetinin sorulması üzerine, "Buranın maliyeti takribi 10 milyon YTL kadar oldu.
Maliyetinden çok, güzel Ankaramıza, başkente ne değer kattığı önemlidir. Biz bunun için maliyetinden çok, kalıcı olarak birşey yapmanın hazzını yaşıyoruz" yanıtını verdi. CSO'nun salonunda yapılan yenileme çalışmaları sonucunda, üç katlı yapının, her bölümü ayrı işlevlere göre düzenlendi. (12 Kasım 2008-Gazeteler)

Hiç yorum yok: