14 Ocak 2009 Çarşamba

"Yolsuzlukla Mücadele
Vatan Savunmasının Gereğidir"
(Mustafa Köse 'M.K.' ve Galip Baran 'G.B' sohbeti)
M.K.: YOLSUZLUKLA MÜCADELE VATAN SAVUNMASI'NIN GEREĞİDİR .. BÜTÜN MİLLİ KURULUŞLARA, ULUSAL SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA SESLENİYORUM..
G.B. : Seslenmenin hiç faydası olmuyor sayın Köse. Başbakan, “Medeniyetler Arası İttifak Toplantıları" ndan fırsat buldukça, ulusa sesleniyor. Hem de TRT’den...

Biz de seslendik. Başbakanınki gibi değil, kişisel olanaklarımızla…
M.K. :YOLSUZLUKLARIN ÜSTLERİNİN ÖRTÜLMESİNE SESSİZ KALMAYALIM .. YANYANA GELELİM, İLLERDE, İLÇELERDE DEMOKRATİK MÜCADELE İÇİN ORTAK EYLEM KARARLARI ALALIM. İMZA KAMPANYALARI, TOPLANTILAR, MİTİNGLER DÜZENLİYELEİM. YETİMİN, YOKSULUN HAKKINI YİYENLER, DEVLETİ SOYANLAR HESAP VERSİN, YOLSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN GEREKLİ KANUNLARIN BİR AN EVVEL ÇIKMASINI, BAĞIMSIZ VE YETKİLİ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMLERİNİN OLUŞTURULMASINI, HEP BİRLİKTE MECLİS VE HÜKÜMETTEN TALEP EDELİM, MİLLETİMİZİ BİLİNÇLENDİRİP, HAREKETE GEÇİRELİM .
G.B. : “Çevremizi temiz tutalım”, trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım” çağrılarını hatırlayalım ve “Lim”, “lım” ekleriyle sona eren cümlelerle yapılan seslenişlerin bir yere varılamadığını anlayalım artık, lütfen…
Milleti “bilinçlendirmek”ten söz ediyorsunuz. Bilinç sözcüğünü, herkes gibi, siz de yanlış kullanıyorsunuz. Bu sözcük fiil olarak kullanıldığında nesne alamayacağını, diğer deyişle, hiç kimsenin bir başkasını bilinçlendiremeyeceğini, sadece bilgilendirebileceğini siz de bilmiyorsunuz.
Yolsuzlukla mücadele için gerekli kanunların bir an evvel çıkmasını, bağımsız ve yetkili mücadele birimlerinin oluşturulmasını, hep birlikte Meclis ve Hükümetten talep etmeyi öneriyorsunuz.
Keşke talep etmek bir işe yarasaydı.

Bağımsız ve yetkili mücadele birimleri oluşturulabilseydi.
Hem sonra, bu konuda gerekli kanunların olmadığını mı sanıyorsunuz.

En çok kanun yapan, Anakanun (Anayasa) değiştiren ülke olduğumuzun farkında olmanız, dolayısıyla kanunun çözüm olmadığını da düşünebilmeniz lazım, efendim.
Aşağıdaki diyalog bu konuda size yardımcı olabilir .
* Ne var ne yok? Yasa çok bilinç yok !
* Yasa neden çok? Bilinç yok da ondan! “Çevre bilinci”miz olsa Çevre Yasası’na; “trafik bilinci”miz olsa Trafik Yasası’na; “vergi bilinci”miz olsa Vergi Yasası’na gerek kalmazdı?
* Peki, bilinç neden yok? Yasa çok da ondan. Yasayı herkes biliyor ama görüyorsunuz bilmek yetmiyor. Bilmek bizi bilinçlendiremiyor…
Sayın Köse, Samsun'dan yazıyorsunuz. Atatürk bu Cumhuriyeti, Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Savaşı ile kurdu. O’nun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkabilmek, ilelebet payidar kılabilmek için bilinç kavramını iyice öğrenmemiz, bunun için ise, ”yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi”ni içselleştirmemiz gerekiyor…
İnanmak zor gelebilir ama biz birkaç kişi bunu başardık…
Okullarımız ve üniversitelerimizde verilen eğitim, kişisel çıkarlarımız için çok şey ifade etse de, sıra sözü edilen ilkeyi içselleştirmeye gelince faydası olmuyor...
Olsaydı… Bu kadar çok üniversitemizle, üniversite mezunu devlet ve iş adamımızla, akademisyenimizle neler yapmazdık ki?
“Muasır Medeniyet”i çoktan aşardık. AB’yi, ABD’yi çoktan sollardık. İMF Kapısında kuyrukta beklemezdik. Bu zilleti çekmezdik, inan.
Sayın Köse, bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz :
www.turkcelil.com sitesindeki yazılarımızı, özellikle de “yolsuzlukları önlemek atla deve değil” başlıklı yazımızı gözden geçirebilirsiniz.
Saygılarımla.

Galip BARAN
Bilinçolog /yasa bağımlısı/ Turgutreis’in yurdunu ve milletini özünden çok seven delisi. Bilinç Üniversitesi (*) Turgutreis-BODRUM
TEL: (0252) 382 34 77 ; (0535) 844 84 76
E-mail:
galipbaran@ttmail.com ; galipbaran@hotmail.com
WEB: www.turkcelil.com; www.internethaber.eu; www.galipbaran.blogspot.com;
www. bilinc-universitesi.blogspot. com, 48960 Turgutreis/BODRUM
(*) : Bilinç Üniversitesi;
(a) Bilinç kavramını, özellikle de “toplumsal sorumluluk bilinci”ni hayata geçirmek,
(b) “Cumhuriyet’in yüksek seciyeli muhafızları”nın ve “yurdu ve milleti özünden çok seven nesilleri”nin yetiştirilmesinde devlete, yardımcı olmak için kurulmuştur.

Hiç yorum yok: